תקציר
דף הבית » חדשות האתר » תעלת סואץ: עלייה נוספת בתעריפי אגרות המעבר מרץ 6, 2022 תעלת סואץ החל מה-1 במרץ מתייקרות אגרות המעבר בתעלת סואץ בשיעור של עד 10%. על מכליות המובילות גז וכן על אניות המובילות מוצרים כימיים לשלם עוד 10% כדי לעבור בתעלה.במצרים מעריכים כי ייקור האגרות לא ישפיע על התנועה בתעלה בייחוד בתקופה הנוכחית כשלכלי השיט אין ממש אלטרנטיבה עקב עליית מחירי הדלקים.אתמול (2/3) החלה ״רשות תעלת סואץ״ המצרית ליישם את החלטתה לייקר את אגרות המעבר לכל סוגי הספינות העוברות בתעלה…
תעלת סואץ: עלייה נוספת בתעריפי אגרות המעבר
דף הבית » חדשות האתר » תעלת סואץ: עלייה נוספת בתעריפי אגרות המעבר
החל מה-1 במרץ מתייקרות אגרות המעבר בתעלת סואץ בשיעור של עד 10%. נזכיר כי ב-1 בפברואר כבר התייקרו האגרות בכ-6% לכל כלי השיט העוברים בתעלה, למעט ספינות נוסעים ומכליות גז.
החל מהיום (1/3) מתייקרות אגרות המעבר בתעלת סואץ בשיעור של עד 10%. רשות תעלת סואץ הודיעה על ההעלאה בשבת בלילה. נזכיר כי ב-1 בפברואר כבר התייקרו האגרות בכ-6% לכל כלי השיט העוברים בתעלה, למעט ספינות נוסעים ומכליות גז.
הרשות הסבירה שההחלטה התקבלה ״על סמך הצמיחה המרשימה בסחר העולמי, השיפור בענף הספנות, פיתוח מסלולי הניווט (בתעלה) ושיפור שירותי המעבר בתעלת סואץ״. מחירי האגרות שונים על פי סוג הספינות. כך למשל מכליות הנפט ומוצריו יצטרכו לשלם עוד 5% מהיום כדי לעבור בתעלה. על מכליות המובילות גז וכן על אניות המובילות מוצרים כימיים לשלם עוד 10% כדי לעבור בתעלה.
במצרים מעריכים כי ייקור האגרות לא ישפיע על התנועה בתעלה בייחוד בתקופה הנוכחית כשלכלי השיט אין ממש אלטרנטיבה עקב עליית מחירי הדלקים.
אתמול (2/3) החלה ״רשות תעלת סואץ״ המצרית ליישם את החלטתה לייקר את אגרות המעבר לכל סוגי הספינות העוברות בתעלה ב-6%, ואת למעט ספינות תיירים ומכליות גז נוזלי. בתחילת ינואר החלה הרשות לצמצם ההנחות שנעו בין 5% ל-10% שנתנה לקווי הספנות המשתמשים בנתיב השיט הבינלאומי.
״רשות התעלה״ נימקה את החלטתה להפחית את ההנחות עליהן הכריזה במהלך משבר הקורונה בכך שהיא ״מעוניינת להפיק תועלת מהגידול בתנועת השיט העולמית, במיוחד עבור ספינות מכולות, לאחר פתיחת הנמלים מחדש וחידוש העבודות בהם במלוא התפוקה״. תנועת הגז הנוזלי בתעלת סואץ מהווה כ-4.5% מסך תנועת הסחר העוברת בתעלה. במצרים הסבירו שהפטור לספינות הקרוז מדמי מעבר מוגדלים תואם מצבה של התיירות העולמית, שנפגעה קשות במהלך השנתיים האחרונות עקב התפשטות הקורונה בעולם.
במקביל, אוסמה רביע, ראש רשות התעלה אמר אתמול שבמהלך חודש ינואר 2021 הגיעה תנועת הספינות בתעלה ל-1,774, עלייה של 11% לעומת השנה שעברה. רביע הוסיף בראיון לתכנית טלוויזיה שהתעלה השיגה בחודש ינואר הכנסה בשווי של 544 מיליון דולר, עלייה של 10% לעומת השנה שעברה.
עוד מאמרים בנושא...

המצב במצר הורמוז: תמונת מצב, השפעות על השילוח והיערכות ליבואנים
תקציר המצב במצר הורמוז ב־2026: השפעות על סחר, אנרגיה ושילוח עולמי. הבהרה: המאמר מציג תמונת מצב כללית המעודכנת ל־4 בספטמבר 2026. 2כמה נפט עובר במצר

ICS2 בשילוח בינלאומי: המידע שחייבים למסור לפני שהמטען יוצא
תקציר 2 שידור ה-ENS לממשק האיחוד (STI) המשלח וחברת הספנות/התעופה משדרים את נתוני ה-ENS למערכת ICS2 המרכזית לפחות 24 שעות לפני טעינת המכולה בימי, או

CBAM בשנת 2026: כיצד יצואנים ישראלים נערכים למס הפחמן האירופי
תקציר CBAM בשנת 2026: היערכות יצואנים ישראלים למס הפחמן של אירופה! מדריך מעשי ליצואנים וליצרנים בישראל | מעודכן לספטמבר 2026 מנגנון התאמת הפחמן בגבול עבר

מדד העיכובים בנמלי ישראל: ספטמבר 2026
תקציר מדד העיכובים לספטמבר 2026 של UnitedXP מספק תחזית מקיפה ועדכנית למצב הפעילות בנמלי ישראל הרלוונטיים לסחר חוץ. המדד בוחן את רמות העיכוב הצפויות בכל

טייפון סאודל סגר את נמלי שנגחאי ונינגבו ודחף את עומס המכולות העולמי לשיא היסטורי
תקציר טייפון סאודל, הטייפון ה־18 של עונת 2026, גרם בסוף אוגוסט לסגירה מלאה של שני נמלי המכולות הגדולים בעולם — שנגחאי ונינגבו־ג׳ושאן — ודחף את

יבוא מווייטנאם כחלופה לסין: מכס, שילוח ותעודת מקור בשנת 2026
תקציר זה יתרון מכס אמיתי — בתנאי שהמוצר מקורי לפי VIFTA ומצורפת תעודת Form VI. תעודת מקור שגויה = מכס מלא + סיכון עיצום. יחדיו