מאמרים חדשים
קטגוריות

שדרוג מאמרים:
עדכון, חידוש ושיפור תוכן למאמרים קיימים

ארכיון מאמרים
אוקטובר 2026
א ב ג ד ה ו ש
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

נמל לוס אנג׳לס: תור של למעלה מ-100 אניות

נמל לוס אנג׳לס: תור של למעלה מ-100 אניות

אניות אלה פרושות על פני מסלול של 1,000 מייל לאורך קו החוף של צפון אמריקה לאורך מדינות ארה״ב ומקסיקו. מסע ההפלגה הטיפוסי של אנייה מאסיה לצפון אמריקה שארך שבועיים לפני המגפה התארך כעת ויכול להגיע למעל ל-45 יום

אומנם הוא נמצא מחוץ לטווח הראייה אבל תור אניות המכולה שממתינות לעגון בנמל לוס אנג׳לס על מנת לפרוק את מכולותיהן גדל מיום מיום ועומד כעת על למעלה מ-100 אניות.

אניות אלה פרושות על פני מסלול של 1,000 מייל לאורך קו החוף של צפון אמריקה לאורך מדינות ארה״ב ומקסיקו – כולן ממתינות לרציף פנוי בנמלים העמוסים ביותר של דרום קליפורניה – לונג ביץ׳ ולוס אנג׳לס.

המסע הטיפוסי של אניות המפליגות מאסיה לצפון אמריקה שארך כשבועיים לפני פרוץ המגפה של סופג כעת קיבולת עצומה, וחלק מההפלגות נמשכות יותר מ-45 ימים עד לעגינה.

בחודש שעבר, הרשויות האמריקניות דחקו את נקודות החנייה של האניות הרחק יותר מהחוף, וביקשו מאניות לחנות כ-150 מיילים מקו החוף.

הנתונים העדכניים ביותר מהבורסה הימית של דרום קליפורניה מראים שיש 101 אניות מכולה בתור – 30 אניות עוגנות או מסתובבות בתוך מימי דרום קליפורניה ועוד 71 ספינות שמפליגות במהירות איטית או משוטטות מחוץ לאזור המים של קליפורניה.

פורסם באתר – www.port2port.co.il 

עוד מאמרים בנושא...

יבוא יצוא
עורך ראשי

מדד חוסן שרשרת האספקה 2027

מחקר UnitedXP | יבוא, לוגיסטיקה וניהול סיכונים | 2027 מדד חוסן שרשרת האספקה 2027: עד כמה היבואן הישראלי מוכן לשיבוש הבא? שרשרת אספקה יכולה להיות

קרא עוד »
יבוא יצוא
עורך ראשי

מדד העלות הנסתרת של היבוא 2027

מחיר הרכישה מהספק הוא רק חלק מהעלות האמיתית של היבוא. מדד העלות הנסתרת של היבוא 2027 מציע לבחון את הפער שבין העלות המתוכננת של המשלוח לבין העלות הכלכלית בפועל. המדד מתייחס לעיכובים בנמלים, אחסנה, דמי השהיה, מימון מלאי, טיפול במסמכים, בדיקות, חריגות מכס, הובלה בלתי מתוכננת ועלויות תפעול נוספות. באמצעות מיפוי שיטתי של רכיבי העלות ניתן לזהות היכן נשחקת הרווחיות, להשוות בין משלוחים וספקים ולשפר את תכנון היבוא וקבלת ההחלטות.

קרא עוד »