ועדת הכלכלה בראשות ח"כ דוד ביטן התכנסה אתמול, שלישי, לדיון בנושא מתן עדיפות בנמלים לחומרי גלם ולסחורה לתעשיות חיוניות ולתעשיית המזון, לאור העובדה שהפעילות בנמלים ירדה משמעותית מאז פרוץ המלחמה.
בשבוע הראשון למלחמה אוניות משא של חברות ספנות בינלאומיות שהיו אמורות לפרוק סחורה בנמל אשדוד הוסתו לנמלי חיפה. בעקבות המתיחות הביטחוניות עלו מחירי הביטוח של אוניות המשא וחברות בינלאומיות של אוניות מסרבות להפליג לישראל.
בנמלי הצפון מדווחים על מחסור בנתבים שיכניסו את האוניות שכן הגיעו לישראל לפריקה ברציפים. בנוסף, קיים מחסור בנהגי משאיות לשינוע הסחורה בנמלים מכיוון שרבים מהנהגים גיוסו למילואים בצו 8. קיים חשש שהציבור יאלץ לספוג עליות מחירים בעקבות המלחמה.
יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן אמר: "צריך לתת עדיפות לפריקת סחורה בנמלים למפעלים החיוניים בישראל. אנחנו נמצאים במלחמה וכל העובדים החיוניים לעבודת הנמלים צריכים להתייצב לעבודה שלהם. אנחנו נבקש ממשרד הביטחון להוציא גיוס בצו 8 לנתבים בנמלים שיגיעו לעבודה כרגיל. אני מציע שהתאחדות התעשיינים ירכזו את כל הפניות של המפעלים לגבי בקשות לפריקת סחורה והם יעבירו את התיעדופים לנמלים השונים. מבקש לקבל עדכון בתוך שבוע לגבי התקדמות בנושא".
רב חובל צדוק רדקר, מנהל רשות הספנות והנמלים: "בכל יום שעובר מדינות מעלות את רף האיום על ישראל לדרגות הגבוהות ביותר וזה גורם לחברות ספנות ברחבי העולם לא להגיע לישראל".
פורסם ב jdn
לכתבה המלאה לחצו כאן





