מאמרים חדשים
קטגוריות

שדרוג מאמרים:
עדכון, חידוש ושיפור תוכן למאמרים קיימים

ארכיון מאמרים
אוקטובר 2026
א ב ג ד ה ו ש
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

הנמלים במשבר חריף: אוניות מסרבות להגיע, מחסור בנהגי משאיות ובשטחי אחסון – פורסם ב Themarker

בעקבות המלחמה, חברות ספנות מהעולם מסרבות להגיע לישראל, נהגי משאיות רבים גויסו במילואים, וקיים מחסור בשטחי אחסון ■ המצב עשוי להשפיע בקרוב על הכיס של הצרכנים ■ יו"ר ועדת הכלכלה, דוד ביטן: "כל העובדים החיוניים לעבודת הנמלים צריכים להתייצב — בצו 8"

שבועיים וחצי אחרי תחילת המלחמה, המשבר בנמלים הופך לבעיה חמורה שתייקר את מחירי הסחורות המיובאות לישראל. בדיון שנערך היום (שלישי) בוועדת הכלכלה של הכנסת, חשפו מנהלי הנמלים שורה של בעיות: מאוניות שמסרבות להגיע לישראל, דרך מחירי ביטוח גבוהים ועד לשטחי אחסון עמוסים עד אפס מקום.

רב־חובל צדוק רדקר, מנהל רשות הספנות והנמלים, אמר בדיון כי "בכל יום שעובר, מדינות מעלות את רף האיום על ישראל לדרגות הגבוהות ביותר — וזה גורם לחברות ספנות ברחבי העולם לא להגיע לישראל". לכך הצטרף גם רועי ברקוביץ' מאיגוד יבואנית התבואות, שסיפר כי "הייתה אונייה שהגיעה לפרוק סחורה בישראל, ראתה את המתיחות הביטחונית והעדיפה ללכת לפרוק במצרים. יש המון אוניות בעולם שלא רוצות להגיע לישראל בגלל המתיחות הביטחונית.

פורסם ב Themarker

לכתבה המלאה לחצו כאן