חברת נמל אשדוד הגישה הבוקר לבית הדין האזורי לעבודה בקשה לצו מניעה כנגד סקטור מנהל וסקטור מנהלי עבודה אשר החלו היום בשעות הבוקר לנקוט בשיבושי עבודה בלתי חוקיים, וזאת ללא מתן הודעה מוקדמת ומבלי שהוכרז סכסוך עבודה.
נמל אשדוד: צו מניעה כנגד סקטור מנהל וסקטור מנהלי עבודה
נמל אשדוד הגיש היום (9/1) לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בקשה לצו מניעה נגד עובדי סקטור מנהל וסקטור מנהלי עבודה בתפעול אשר החלו היום בשעות הבוקר לנקוט בשיבושי עבודה בלתי חוקיים, וזאת ללא מתן הודעה מוקדמת ומבלי שהוכרז סכסוך עבודה.
במסגרת זו, הנחתה יו״ר ועד עובדי סקטור מנהל להפסיק באופן מוחלט את פעולת המערכת הממוחשבת בכל הקשור לפריקה וטעינה של כל המכולות הריקות בשטחי האחסנה. חבר ועד מנהלי עבודה בתפעול הוציא זמן קצר לאחר מכן הנחיה דומה למנהלי העבודה בתפעול, שלא לעבוד על אחסון ופריקת מכולות ריקות.
בנוסף, עובדי סקטור מינהל המשמשים בתפקיד ‘מקדמים’ בשער הכניסה לנמל, משבשים אף הם את עבודתם בהוראת יו”ר הועד. אחראי משמרת מקדמים מסרבים לאשר את הזמנות העבודה של הכנסה או הוצאת מכולות מהנמל ואליו במערכת זימון התורים הממוחשבת בין השעה 20:00 ועד השעה 6:00 בבוקר, ומסרבים לטפל גם באופן ידני. משמעות הדבר היא שכל המשאיות המגיעות לנמל או מבקשות לצאת ממנו בין השעות בין השעות שהוזכרו, אינן יכולות להיכנס או לצאת משטח הנמל.
השיבושים משפיעים באופן ישיר גם על עבודת עובדי סקטור תפעול/ציוד מכני המשובצים לעבודה במסגרת פריקה וטעינה של מכולות ריקות.
מחברת נמל אשדוד נמסר כי ״מדובר בהתנהלות מכוונת שנועדה לא רק לשתק חלק מרכזי מעבודת עובדי המינהל ומנ״ע, אלא אף פוגעת באופן ישיר ובלתי חוקי גם בעבודה התפעולית הכרוכה בעניין. לשיבושים השלכה ישירה על לקוחות החברה, שנזקיהם עלול להיתבע מהחברה״.
את חברת נמל אשדוד מייצגות בתיק עורכות הדין חיה ארמן, מיכל הברפלד, הדר אלאור ומעיין רז ממשרד הרצוג פוקס נאמן.
את חברת נמל אשדוד מייצגות בתיק עורכות הדין חיה ארמן, מיכל הברפלד, הדר אלאור ומעיין רז ממשרד הרצוג פוקס נאמן.
עוד מאמרים

התפתחויות בבקרות הסחר העולמיות: מרץ 2025
מבוא הרבעון הראשון של שנת 2025 התאפיין בעדכונים רגולטוריים חוצי גבולות, מהדקות אכיפה ושינויים בתעריפי סחר המשפיעים על כל שחקני השוק. מדיניות חדשה הושקה בארה”ב ובאירופה, סנקציות הורחבו כלפי רוסיה, הגבלות חדשות הוטלו על סין, ומקביל לכך — ישראל חוותה גם הזדמנויות וגם אתגרים בגזרת הציות. מאמר זה יספק סקירה מקיפה של כלל ההתפתחויות והשלכותיהן. עדכונים רגולטוריים עיקריים רגולציה חדשה בארה”ב על ייצוא טכנולוגיית בינה

האיחוד האירופי מחייב אניות החולפות במימיו להציג הוכחת ביטוח
מבוא האיחוד האירופי (EU) פרסם לאחרונה רגולציה חדשה ומהפכנית: החל מ-2025, כל ספינה העוברת בתחומי הים הטריטוריאליים של האיחוד האירופי להציע הוכחת ביטוח בתוקף. ההחלטה, שזכתה לשם ה-EU Maritime Insurance Directive, נולדה מתוך צורך להגן על הסביבה הימית, לפצות נזקים במהירות ולשפר את ביטחון השיט. האם מדובר במהפכה ימית אמיתית או בסתם עוד ניירת ביורוקרטית? תלוי את מי שואלים. מה כולל דרישת הביטוח החדשה? האיחוד

שילוח ימי: המדריך המלא לניווט באוקיינוס המסחרי
מבואשילוח ימי הוא אבן הפינה של המסחר הבינלאומי. בעוד ששיטות שילוח אחרות כמו אוויר ויבשה מספקות פתרונות מהירים או ממוקדים יותר, השילוח הימי הוא עדיין הדרך המועדפת להעברת כמויות עצומות של סחורה בין מדינות ויבשות. הסיבה לכך טמונה ביכולת שלו להתמודד עם מטענים גדולים ובמגוון הרחב של אפשרויות שהוא מציע. במאמר זה, נעמיק באופן שבו פועל השילוח הימי, נסקור את היתרונות שהוא מביא לעסקים, נדון

מערכת WebFOCUS לשינוע מטענים
מבואשירותי אחסנה ואריזה מהווים נדבך מרכזי במערך הלוגיסטי של כל עסק המנהל שינוע מטענים, בין אם מדובר ביבואנים, יצואנים או ספקי שירותי לוגיסטיקה. שילוב טכנולוגיות מתקדמות מאפשר שיפור ביעילות, הפחתת עלויות ושמירה על איכות המוצרים לאורך כל הדרך. מערכת WebFOCUS, המשמשת את חברת “יחדיו שילוח בינלאומי ועמילות מכס”, היא דוגמה לפתרון טכנולוגי שמציע בינה עסקית מתקדמת וניהול חכם של הנתונים, המספקים לארגון את התובנות הדרושות