חברת נמל אשדוד הגישה הבוקר לבית הדין האזורי לעבודה בקשה לצו מניעה כנגד סקטור מנהל וסקטור מנהלי עבודה אשר החלו היום בשעות הבוקר לנקוט בשיבושי עבודה בלתי חוקיים, וזאת ללא מתן הודעה מוקדמת ומבלי שהוכרז סכסוך עבודה.
נמל אשדוד: צו מניעה כנגד סקטור מנהל וסקטור מנהלי עבודה
נמל אשדוד הגיש היום (9/1) לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בקשה לצו מניעה נגד עובדי סקטור מנהל וסקטור מנהלי עבודה בתפעול אשר החלו היום בשעות הבוקר לנקוט בשיבושי עבודה בלתי חוקיים, וזאת ללא מתן הודעה מוקדמת ומבלי שהוכרז סכסוך עבודה.
במסגרת זו, הנחתה יו״ר ועד עובדי סקטור מנהל להפסיק באופן מוחלט את פעולת המערכת הממוחשבת בכל הקשור לפריקה וטעינה של כל המכולות הריקות בשטחי האחסנה. חבר ועד מנהלי עבודה בתפעול הוציא זמן קצר לאחר מכן הנחיה דומה למנהלי העבודה בתפעול, שלא לעבוד על אחסון ופריקת מכולות ריקות.
בנוסף, עובדי סקטור מינהל המשמשים בתפקיד ‘מקדמים’ בשער הכניסה לנמל, משבשים אף הם את עבודתם בהוראת יו”ר הועד. אחראי משמרת מקדמים מסרבים לאשר את הזמנות העבודה של הכנסה או הוצאת מכולות מהנמל ואליו במערכת זימון התורים הממוחשבת בין השעה 20:00 ועד השעה 6:00 בבוקר, ומסרבים לטפל גם באופן ידני. משמעות הדבר היא שכל המשאיות המגיעות לנמל או מבקשות לצאת ממנו בין השעות בין השעות שהוזכרו, אינן יכולות להיכנס או לצאת משטח הנמל.
השיבושים משפיעים באופן ישיר גם על עבודת עובדי סקטור תפעול/ציוד מכני המשובצים לעבודה במסגרת פריקה וטעינה של מכולות ריקות.
מחברת נמל אשדוד נמסר כי ״מדובר בהתנהלות מכוונת שנועדה לא רק לשתק חלק מרכזי מעבודת עובדי המינהל ומנ״ע, אלא אף פוגעת באופן ישיר ובלתי חוקי גם בעבודה התפעולית הכרוכה בעניין. לשיבושים השלכה ישירה על לקוחות החברה, שנזקיהם עלול להיתבע מהחברה״.
את חברת נמל אשדוד מייצגות בתיק עורכות הדין חיה ארמן, מיכל הברפלד, הדר אלאור ומעיין רז ממשרד הרצוג פוקס נאמן.
את חברת נמל אשדוד מייצגות בתיק עורכות הדין חיה ארמן, מיכל הברפלד, הדר אלאור ומעיין רז ממשרד הרצוג פוקס נאמן.
עוד מאמרים

רשימת תיוג למשלוח בינלאומי
1. הכנות מוקדמות זיהוי קוד HS (Harmonized System Code) עבור הסחורה. בדיקת הגבלות ורגולציות במדינת היעד (למשל: איסור יבוא, דרישות תווי תקן, מגבלות על מוצרים מסוימים). אישורים ספציפיים למוצר (למשל: אישורי בריאות למזון, תעודות בדיקה לציוד אלקטרוני). הגדרת תנאי המכירה (Incoterms 2023) – לדוגמה: FOB, CIF, EXW. 2. מסמכים נדרשים חשבונית מסחרית (Commercial Invoice) – כוללת תיאור מדויק של הסחורה, ערך, ומדינת ייצור. רשימת אריזה (Packing List) – פירוט הכמויות, המשקל,

“מה זה HS Code ולמה הוא קריטי לעמילות מכס?”
בעידן הסחר הבינלאומי, תהליך השינוע של סחורות בין מדינות כולל לא רק הובלה פיזית אלא גם התמודדות עם רגולציה בינלאומית ומקומית. אחת המערכות הבסיסיות והחשובות ביותר בסחר העולמי היא שיטת הסיווג הידועה בשם Harmonized System, או בקיצור – HS Code. קוד ה-HS משמש ככלי בינלאומי אחיד לסיווג מוצרים וסחורות, ומשחק תפקיד מרכזי וקריטי בכל הנוגע לעמילות מכס, שחרור סחורות בנמלים, תשלומי מכס ומסים, והיבטים רגולטוריים

רפורמת ״מה שטוב לאירופה״ מתרחבת לארה״ב
רפורמת “מה שטוב לאירופה טוב לישראל” אושרה בכנסת במטרה להקל על יבוא מוצרים לישראל באמצעות הכרה בתקינה האירופית, ובכך להגדיל את התחרות ולהפחית את יוקר המחיה. לאחר אישור הרפורמה, גורמים אמריקאיים הביעו עניין בהרחבת ההקלות גם למוצרים העומדים בתקינה האמריקאית. משרד הכלכלה אישר כי סוכם על פתיחת דיאלוג עם גורמים אמריקאיים במטרה להרחיב את הרפורמה גם למוצרים המיוצרים בארה”ב או עבורה. הדיאלוג נמצא בשלביו

שילוח בינלאומי: מדריך מקיף להובלת מטענים מסביב לעולם
מאז ומעולם, המסחר הבינלאומי היה מנוע צמיחה עוצמתי שהביא לקידמה כלכלית וחברתית. בעידן הגלובלי שבו אנו חיים, שילוח בינלאומי אינו מותרות reserved לתאגידי ענק בלבד, אלא כלי חיוני עבור עסקים בכל גודל – החל מעסקים ביתיים שמוכרים מוצרים אונליין ועד לחברות ייצור עצומות המייבאות ומייצאות סחורות בהיקפים אדירים. היכולת לשלוח סחורות וחומרי גלם מעבר לים, ביבשה או באוויר, מאפשרת לנו לגשר על פערי מרחק ותרבות,