מכולות ריקות נערמות בשנחאי, הנמל הגדול בעולם. כך עולה מנתוני xChange, סטארט-אפ גרמני המתמקד במעקב אחר מיקומם מחדש של מכולות.
נגיף הקורונה: מכולות ריקות נערמות בנמל שנחאי
מכולות ריקות נערמות בשנחאי, הנמל הגדול בעולם. כך עולה מנתוני xChange, סטארט-אפ גרמני המתמקד במעקב אחר מיקומם מחדש של מכולות.
״מדד זמינות המכולות מציג ערכים גבוהים יחסית עבור מכולות 40 רגל HC, מכולות 40 רגל יבשות, ומכולות 20 רגל יבשות״, ציינה חברת הסטארט-אפ בהודעה בתגובה להשפעה של נגיף קורונה על זמינות המכולות.
החברה הסבירה כי כל מספר מעל 0.5 מציין עודף בציוד ועל פי הנתונים זמינות מכולת 40 רגל היי קיוב הינה 0.58, זמינות מכולת 40 רגל רגילה הינה 0.56 ואילו זמינות מכולת 20 רגל רגילה הינו 0.62.
״עבור חברות הספנות אירוע של מגיפה שמקורו בסין גורם לירידה בשיעורי הניצולת על האנייה ומביא לעלויות גבוהות יותר בנתיבי הסחר״.
התפרצות נגיף הקורונה, שהחלה מהעיר ווהאן במחוז הובאיי התפשטה לכמה מערי הנמל הגדולות בסין כמו שנחאי, גואנגזו, שנזן וטיאנג׳ין. התפרצות הנגיף חופפת את חג ראש השנה הסיני שמתקיים בשבוע האחרון של ינואר כאשר במהלכו צפויות תנועות אוכלוסייה גדולות ברחבי סין בשל ביקורים משפחתיים לרגל החג.
עוד מאמרים

טראמפ מקפיא ל-90 יום את המכסים הגבוהים – ומקפיץ אותם לסין: ניתוח המהלכים וההשלכות
הכרזת המכסים הדרמטית ב-10 באפריל 2025 הודיע נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, על מהלך מפתיע בזירת הסחר הבינלאומי: הקפאה זמנית של 90 יום למכס בגובה 35% שהוטל בחודשים האחרונים על יבוא מסחורות מ-86 מדינות, ביניהן ישראל. בתקופה זו יופחת שיעור המכס ל-10%, וזאת בתגובה לפניות של יותר מ-75 מדינות שביקשו לנהל משא ומתן כלכלי עם הממשל האמריקאי. עם זאת, סין לא נכללה במהלך ההקלות –

מדריך בנושא כללי מקור ואימות מקור בהסכם הסחר החופשי ישראל – ארה”ב
ההסכם, שנחתם בשנת 1985, הינו הסכם האס”ח הראשון שעליו חתמה ארה”ב והשני שעליו חתמה ישראל, ומהווה גם כיום את עיקר התשתית לסחר בין המדינות. מרכיב מרכזי בהסכם הוא האפשרות לייצא מוצרים מישראל לארה”ב בפטור ממכס, בתנאי שהמוצרים עומדים בכללי המקור שנקבעו בהסכם. כללי המקור מגדירים מהו “מוצר ישראלי” הזכאי ליהנות מההטבות שמקנה ההסכם. מטרת המדריך היא לספק ליצואן הישראלי מידע מעשי הנוגע לאופן העמידה בכללים אשר

המכסים החדשים של ארה”ב – מטה מינהל סחר חוץ
נשיא ארה”ב דונלד טראמפ הכריז ב-2.4.25 על הטלת מכסים גלובליים על ייבוא סחורות לארה”ב מכל המדינות. טראמפ הגדיר את המכסים כמכסים הדדיים (Reciprocal Tariffs), והסביר שמטרתם המרכזית היא לאזן את גרעון הסחר של ארה”ב מול העולם. המכסים ההדדיים חלים באופן גלובלי ללא יוצא מן הכלל, כולל מדינות להן הסכם אזור סחר חופשי עם ארה”ב, וביניהן ישראל. גובה המכסים ההדדיים משתנה בין מדינה למדינה, ונקבע לפי

מדיניות המכסים החדשה של ארה”ב – וובינר עם מומחי סחר חוץ בשיתוף מכון היצוא והתאחדות התעשיינים
תמצית הוובינר מבוסס על תלול בימים האחרונים הודיע ממשל טראמפ על הטלת מכס בגובה 17% על כלל היבוא מישראל לארה”ב. מדובר במשבר בעל השלכות משמעותיות על היצוא הישראלי, שנאמד בכ-10 מיליארד דולר בשנה. הצעד עלול להביא לפגיעה משמעותית בתחרותיות וברווחיות של יצואנים ישראלים רבים, בעיקר בתחומים כמו קוסמטיקה, יין, טקסטיל ופלסטיקה. נשיא התאחדות התעשיינים, ד”ר רון תומר, ציין כי המשמעות הכלכלית של המכס החדש עשויה