בית הדין הכיר בעלייה החדה בזמני ההמתנה בין תחילת המשמרת לתחילת העבודה בפועל בנמל והורה לעובדים להפסיק מיידית את העיצומים.
בית הדין לעבודה: חזרה לעבודה סדירה באשדוד
חל זינוק מובהק וחד-משמעי בזמני ההמתנה בין תחילת המשמרת לתחילת העבודה בפועל, ובכך נגרמים נזקים חמורים לבעלי האניות, לסוכני האניות, לעובדי התפעול ולחברת נמל אשדוד עצמה.
בהמשך לצו הארעי שניתן להנהלת חברת נמל אשדוד בסוף מאי המורה להסתדרות לפעול להפסקה מיידית של כלל העיצומים בנמל אשדוד, קבע היום (ב׳) בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע כי הצו האוסר על השביתה האיטלקית של מנהלי העבודה ימשיך לעמוד על כנו.
נזכיר כי נמל אשדוד הגיש עתירה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, כנגד מה שהוא כינה ״צעדים הארגוניים הבלתי חוקיים הננקטים על ידי מנהלי העבודה במחלקת התפעול, וזאת מבלי שהוכרז סכסוך עבודה ומבלי שניתנה הודעה על נקיטת הצעדים וללא אישור מארגונם היציג״.
לטענת חברת נמל אשדוד במהלך מאי נרשמו שיבושי עבודה מצד עובדים המשתייכים למחלקת התפעול. לטענת החברה, מנהלי עבודה במחלקת תפעול עורכים עיצומים בדמות ״שביתת האטה״ או ״שביתת הקפדה״ שמשמעותה ״הכפלתו ואף שילושו של משך זמן ביצועו של תהליך הכנת המשמרת על ידי מנהלי העבודה תפעול, דבר הגורם לעיכובים ניכרים בתחילת הפריקה או הטעינה של האניות״.
מפניית הנמל לבית הדין האזורי לעבודה עולה כי מקור השביתה בהשעייתם של שני עובדים בכירים מתפקידם, שהיו מעורבים לכאורה בתאונה שנרשמה לפני כשלושה חודשים במסגרתה נהרג אחד העובדים כתוצאה ממטען שהתגלגל עליו. בנמל השעו את העובדים, ולפי התביעה, לאחר ההשעיה החלו העיצומים, שגוררים כאמור האטה ניכרת בעבודת התפעול ברציפים ושיבושים קשים בעבודה, ועד למציאות בה משמרת העבודה מתחילה באיחור של עד 42 דקות והפריקה לוקחת עד פי 3 זמן מהרגיל. על פי הערכת חברת הנמל, הנזק שנרשם לנמל עד כה כתוצאה מכך נאמד בכ-1.5 מיליון שקל.
בהמשך לטענות אלו כתבה השופטת רחל גרוס בהחלטתה כי ״חל זינוק מובהק וחד-משמעי בזמני ההמתנה בין תחילת המשמרת לתחילת העבודה בפועל, ובכך נגרמים נזקים חמורים לבעלי האניות, לסוכני האניות, לעובדי התפעול ולחברת נמל אשדוד עצמה״.
עוד כתבה השופטת בהחלטתה כי העובדים ישובו לעבודה תקינה בפיקוח ההסתדרות, אך במקביל יוזמן מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד העבודה לנמל. מנהל הבטיחות יבדוק את עמדות העובדים וההנהלה ויגיש לבית הדין עמדה מפורטת ביחס לזמן הדרוש לביצוע הנחיות ההנהלה בנוהל פתיחת משמרת על ידי מנהל עבודה בתפעול. שני הצדדים יפגשו שוב בבית הדין בקרוב על מנת לדון בהמלצת מנהל הבטיחות הארצי.
מסתמן כי עובדי נמל אשדוד מרוצים מההחלטה להכניס גורם חיצוני שיבדוק את נושא הבטיחות בנמל – נושא עליו הם מלינים תקופה ארוכה. לטענתם, רק גורם חיצוני יגלה את מחדלי הבטיחות הרבים בנמל. מצד שני, גם הנהלת חברת נמל אשדוד מרוצה בכך שבית הדין האזורי קיבל את עמדתה בנושא העיצומים וכי הצו האוסר על השביתה האיטלקית של מנהלי העבודה תפעול ימשיך לעמוד בתוקפו. חברת נמל אשדוד, מצדה, כך נמסר ״תמשיך להקפיד על עבודה בטיחותית ויעילה של עובדיה״.
פורסם באתר www.port2port.co.il
עוד מאמרים

התפתחויות בבקרות הסחר העולמיות: מרץ 2025
מבוא הרבעון הראשון של שנת 2025 התאפיין בעדכונים רגולטוריים חוצי גבולות, מהדקות אכיפה ושינויים בתעריפי סחר המשפיעים על כל שחקני השוק. מדיניות חדשה הושקה בארה”ב ובאירופה, סנקציות הורחבו כלפי רוסיה, הגבלות חדשות הוטלו על סין, ומקביל לכך — ישראל חוותה גם הזדמנויות וגם אתגרים בגזרת הציות. מאמר זה יספק סקירה מקיפה של כלל ההתפתחויות והשלכותיהן. עדכונים רגולטוריים עיקריים רגולציה חדשה בארה”ב על ייצוא טכנולוגיית בינה

האיחוד האירופי מחייב אניות החולפות במימיו להציג הוכחת ביטוח
מבוא האיחוד האירופי (EU) פרסם לאחרונה רגולציה חדשה ומהפכנית: החל מ-2025, כל ספינה העוברת בתחומי הים הטריטוריאליים של האיחוד האירופי להציע הוכחת ביטוח בתוקף. ההחלטה, שזכתה לשם ה-EU Maritime Insurance Directive, נולדה מתוך צורך להגן על הסביבה הימית, לפצות נזקים במהירות ולשפר את ביטחון השיט. האם מדובר במהפכה ימית אמיתית או בסתם עוד ניירת ביורוקרטית? תלוי את מי שואלים. מה כולל דרישת הביטוח החדשה? האיחוד

שילוח ימי: המדריך המלא לניווט באוקיינוס המסחרי
מבואשילוח ימי הוא אבן הפינה של המסחר הבינלאומי. בעוד ששיטות שילוח אחרות כמו אוויר ויבשה מספקות פתרונות מהירים או ממוקדים יותר, השילוח הימי הוא עדיין הדרך המועדפת להעברת כמויות עצומות של סחורה בין מדינות ויבשות. הסיבה לכך טמונה ביכולת שלו להתמודד עם מטענים גדולים ובמגוון הרחב של אפשרויות שהוא מציע. במאמר זה, נעמיק באופן שבו פועל השילוח הימי, נסקור את היתרונות שהוא מביא לעסקים, נדון

מערכת WebFOCUS לשינוע מטענים
מבואשירותי אחסנה ואריזה מהווים נדבך מרכזי במערך הלוגיסטי של כל עסק המנהל שינוע מטענים, בין אם מדובר ביבואנים, יצואנים או ספקי שירותי לוגיסטיקה. שילוב טכנולוגיות מתקדמות מאפשר שיפור ביעילות, הפחתת עלויות ושמירה על איכות המוצרים לאורך כל הדרך. מערכת WebFOCUS, המשמשת את חברת “יחדיו שילוח בינלאומי ועמילות מכס”, היא דוגמה לפתרון טכנולוגי שמציע בינה עסקית מתקדמת וניהול חכם של הנתונים, המספקים לארגון את התובנות הדרושות