מטרת הוועדה לתכלל את השפעות הנגיף על חברי איגוד לשכות המסחר ולקיים דיאלוג מול מקבלי ההחלטות.
איגוד לשכות המסחר הקים ועדת קורונה להתמודדות עם המשבר
לנוכח התפשטות נגיף הקורונה בישראל ובעולם, והשלכותיו הכבדות על המשק הישראלי, איגוד לשכות המסחר הקים בימים אלו ועדה מיוחדת להתמודדות עם המשבר.
אמיר שני, סגן נשיא איגוד לשכות המסחר, אשר מונה ליו״ר ועדת הקורונה באיגוד לשכות המסחר, פנה במכתב ללשכת רה״מ, בכירי האוצר ומשרד הכלכלה וכן אל ערן יעקב, מנהל רשות המסים, ואל יו״ר ועדת הכספים של הכנסת, ח״כ עודד פורר, ואף אל ח״כ עופר שלח, יו״ר ועדת קורונה של הכנסת, ובו הוא מציין כי לוועדה שהוקמה באיגוד מספר מטרות ובהן לאמוד את הנזקים הכלכלים בקרב חבריה בזמן אמת, לרכז ולתכלל את כלל הפעולות הדרושות להחזרת העסקים לפעילות ולהוות גורם מקצועי לקשר ישיר אל מול הרגולטורים ומקבלי ההחלטה.
שני מבקש מהמכותבים כי מעתה והלאה ועדת הקורונה באיגוד לשכות המסחר תשמש עבורם ככתובת להתייעצות ושיתופי פעולה הנדרשים בעת הזו במיוחד בין המגזר העסקי לממשלה.
שני מונה בפני מכותבי פנייתו שלושה ״נושאים בהולים״ כהגדרתו שדורשים התייחסות ונותנים מענה למצוקת האשראי בו שרוי המשק. הנושא הראשון הינו ביטולי צ׳קים על ידי לקוחות תוך יצירת מחנק אשראי במשק. לטענת שני, חלק מהספקים והלקוחות מנצלים את ההקלה של בנק ישראל (הקפאת ההנחיה להגבלת חשבון) לרעה, ופוגעים ביודעין במוסר התשלומים במשק. שני מבקש התערבות מיידית בנושא.
נושא נוסף אליו מתייחס שני הינו מע״מ מזומן ומניעת פערי מימון. שני מבקש לייתר את הצורך במימון 17% על המחזור ולדווח לעניין מע״מ לפי בסיס מזומן בלבד. לטענת שני, דיווח זה אף ישרת את רשות המסים בכך שלא יקוזז מס תשומות בטרם שולמה התמורה, ותצומצם החשיפה של רשות המסים.
נושא שלישי עליו כותב שני הוא מוסר התשלומים במערכת הבריאות אשר מוחרגת בחוק מוסר תשלומים ובימים כתיקונם ספקי מערכת הבריאות מממנים את מערכת הבריאות באשראי שעומד לרוב על תנאי תשלום של שוטף פלוס 120 ואף יותר. לאור דרישת משרד הבריאות לתגבר את קניית הסחורה, במיוחד בציוד ותרופות ייעודיים לטיפול בחולי הקורונה, תוספת העלויות בגין דרישות אלה וספקי הציוד הרפואי בישראל מתקשים להמשיך ולממן את קניית הציוד שכן משרד הבריאות לא משלם להם במועדי תשלום סבירים. שני מבקש לקבוע לאלתר, בהוראת שעה מועדי תשלומים קצרים ומיידיים לספקי מערכת הבריאות על מנת שעסקים אלו יוכלו להמשיך ולתפקד.
שני מסכם וכותב כי ״יישום הצעות אלו יביא להקלה משמעותית עבור העסקים בישראל ויאפשר להם לשרוד את התקופה הקשה שכולנו עוברים. הדיאלוג בנושאים אלו נמשך זמן רב, אך פתרון והסכמות עוד לא ניתנו. נבקש את קידום הצעתנו במיידית כחלק מהמאמצים השותפים להם משרדי הממשלה וועדות הכנסת, לעידוד המגזר העסקי ומתן הקלות בימים קשים אלו״.
פורסם באתר www.port2port.co.il
עוד מאמרים

התפתחויות בבקרות הסחר העולמיות: מרץ 2025
מבוא הרבעון הראשון של שנת 2025 התאפיין בעדכונים רגולטוריים חוצי גבולות, מהדקות אכיפה ושינויים בתעריפי סחר המשפיעים על כל שחקני השוק. מדיניות חדשה הושקה בארה”ב ובאירופה, סנקציות הורחבו כלפי רוסיה, הגבלות חדשות הוטלו על סין, ומקביל לכך — ישראל חוותה גם הזדמנויות וגם אתגרים בגזרת הציות. מאמר זה יספק סקירה מקיפה של כלל ההתפתחויות והשלכותיהן. עדכונים רגולטוריים עיקריים רגולציה חדשה בארה”ב על ייצוא טכנולוגיית בינה

האיחוד האירופי מחייב אניות החולפות במימיו להציג הוכחת ביטוח
מבוא האיחוד האירופי (EU) פרסם לאחרונה רגולציה חדשה ומהפכנית: החל מ-2025, כל ספינה העוברת בתחומי הים הטריטוריאליים של האיחוד האירופי להציע הוכחת ביטוח בתוקף. ההחלטה, שזכתה לשם ה-EU Maritime Insurance Directive, נולדה מתוך צורך להגן על הסביבה הימית, לפצות נזקים במהירות ולשפר את ביטחון השיט. האם מדובר במהפכה ימית אמיתית או בסתם עוד ניירת ביורוקרטית? תלוי את מי שואלים. מה כולל דרישת הביטוח החדשה? האיחוד

שילוח ימי: המדריך המלא לניווט באוקיינוס המסחרי
מבואשילוח ימי הוא אבן הפינה של המסחר הבינלאומי. בעוד ששיטות שילוח אחרות כמו אוויר ויבשה מספקות פתרונות מהירים או ממוקדים יותר, השילוח הימי הוא עדיין הדרך המועדפת להעברת כמויות עצומות של סחורה בין מדינות ויבשות. הסיבה לכך טמונה ביכולת שלו להתמודד עם מטענים גדולים ובמגוון הרחב של אפשרויות שהוא מציע. במאמר זה, נעמיק באופן שבו פועל השילוח הימי, נסקור את היתרונות שהוא מביא לעסקים, נדון

מערכת WebFOCUS לשינוע מטענים
מבואשירותי אחסנה ואריזה מהווים נדבך מרכזי במערך הלוגיסטי של כל עסק המנהל שינוע מטענים, בין אם מדובר ביבואנים, יצואנים או ספקי שירותי לוגיסטיקה. שילוב טכנולוגיות מתקדמות מאפשר שיפור ביעילות, הפחתת עלויות ושמירה על איכות המוצרים לאורך כל הדרך. מערכת WebFOCUS, המשמשת את חברת “יחדיו שילוח בינלאומי ועמילות מכס”, היא דוגמה לפתרון טכנולוגי שמציע בינה עסקית מתקדמת וניהול חכם של הנתונים, המספקים לארגון את התובנות הדרושות